ADVOCAAT

Mr. D.C. (David-Christian) Bitter

David is geboren op 26 mei 1980 in Aken (Duitsland) en tweetalig (Duits-Nederlands) opgevoed. Na de opleiding aan het Katholiek Gymnasium Rolduc te Kerkrade te hebben afgerond, is hij in 1998 met de rechtenstudie aan de rechtenfaculteit van de universiteit te Maastricht begonnen.

Na zijn basisdoctoraal heeft David een internationale afstudeerrichting (Europees recht en talenstudies) gekozen, dit in combinatie met een studie van de Franse en Duitse (juridische) taal. In 2001 heeft David rechten aan de Université Paul Cézanne in Aix-en-Provence (Frankrijk) gestudeerd, waarna hij in 2002 met zijn rechtenstudie aan de Eberhard Karls Universität in Tübingen (Duitsland) is begonnen. In 2003 is David afgestudeerd in Nederlands recht.

Sinds 2004 is David beëdigd en werkzaam als advocaat. Sindsdien heeft hij uitgebreide kennis en kunde opgedaan op diverse terreinen van het nationaal en internationaal privaatrecht, zoals het aansprakelijkheidsrecht (en in het bijzonder letselschaderecht), verzekeringsrecht, handelsrecht en kooprecht. In dit verband staat hij regelmatig buitenlandse cliënten zowel bij onderhandelingen, als in rechte bij. Daarnaast heeft David ruime ervaring op het gebied van het civiele procesrecht bij kantongerechten, rechtbanken en gerechtshoven, en beschikt hij over een uitgebreid internationaal netwerk van advocaten, met wie hij geregeld samenwerkt.